AKOESTIEK IN SCHEPEN

Scheepsbouw en akoestiek

Luxe en comfort zijn de belangrijkste uitgangspunten bij de bouw van hotelschepen. Het effectief reduceren van geluid zorgt voor een aangename en ontspannen sfeer aan boord van het schip: het creëren van akoestisch comfort is een steeds belangrijker onderwerp bij het ontwerpen van schepen. DMS biedt specifieke oplossingen voor het creëren van akoestisch comfort. Of we nu spreken van geluidsabsorptie, geluidsreductie, geluidstrillingen of geluidsisolatie. DMS heeft de oplossing in veel producten en systemen. De oplossingen en systemen van DMS beantwoorden aan de strengste Europese normen: MED approval, en voldoen aan de wensen en noden van de moderne scheepsbouwer en eigenaar.

Akoestische isolatietechnieken

Ontdreuning

Trillingen van dunwandige plaatvlakken (staal, kunststof,...) worden gedempt zodat de energie niet vrijkomt en deze minder geluid zullen produceren en doorgeven.

Geluidsisolatie

Voor het tegenhouden van geluiden tussen machinekamers en scheepsmotoren en de aanpalende ruimtes.

Geluidsabsorptie

Wij helpen u met de installatie van geluidsabsorberende materialen in wanden, vloeren of plafonds. Deze materialen zorgen ervoor dat het geluidsniveau binnen een ruimte daalt of dat de akoestische eigenschappen van de ruimte verbeteren, door de galm weg te halen.

Trillingsdemping

Via trillingsdempende materialen worden bijvoorbeeld machines, wanden, plafond ontkoppeld van de rest van de constructie van het schip. Zo wordt voorkomen dat het contactgeluid door een trillend object wordt overgedragen aan de rest van de constructie.

Onze akoestische isolatieoplossingen

Om een reis aangenaam te laten verlopen en het comfort van de reizigers alsook de goede werkomstandigheden voor de bemanning te garanderen, maken we gebruik van akoestische isolatietechnieken en materialen. Al onze isolatieoplossingen hebben sterke geluidswerende eigenschappen en vermijden geluidslekken zodat er geen geluidshinder is aan boord.